Uddybelse af sidste blogindlæg

Fra stråler til bryster

Ovenstående billede er allerede 2 år gammelt! Det er slet ikke til at forstå! Det var den dag jeg fik min sidste strålebehandling ud af de 25 jeg skulle have! Jeg føler det stadig som var det i går. Jeg kan huske tiden med kemo og stråler alt for godt! – desværre.. Jeg kan huske, at jeg var super glad den dag og jeg havde Rasmus med derind 🙂

Hvad jeg så også kan huske er de bivirkninger der kom efterfølgende. Det er sådan med stråler at man først mærker de ‘rigtige’ bivirkninger efter endt behandling. Jeg havde stort set ingen bivirkninger under stråleforløbet. Det var kun småting som at huden blev tør i området og sådan. Men bare 4 dage efter endt behandling så min hud sådan ud:

Det brændte helt vildt! Det føles nok lidt som hvis man har været ude i 35 grader direkte sol uden solcreme i omkring.. 10.000 timer??! Havde aldrig følt mig så forbrændt før! Jeg smurte og smurte med aloe vera gel, hvilket var det eneste jeg synes hjalp bare en lille smule. Jeg kunne ikke holde til at have tøj på overkroppen, da det var vildt ubehageligt når tøjet rørte huden! Det var også svært at sove om natten. Efter et par dage begyndte huden så at hele lidt efter lidt hvilket betød, at det ikke bare brændte men nu også kløede helt vildt! Jeg kan huske følelsen af, at det kløede rigtig meget, men det gjorde ondt at klø på det.. Der gik nogle uger inden det helt var væk og selv derefter så min hud ødelagt og brændt ud.

Den ødelagte hud kunne de så fjerne, da jeg efterfølgende fik indlagt saltvandsproteser. Det er sådan nogle proteser, hvor man efterfølgende skal komme på sygehuset 1 gang om ugen for at få ‘fyldt dem op’ med saltvand. Den metode brugte de, fordi jeg havde fået fjernet hele det ene bryst og derfor ikke havde noget hud at ligge et silikoneimplantat ind i. Derfor skulle de langsomt udvide huden, så der kunne blive plads til de implantater, som jeg så efterfølgende har fået sat ind. Det gik jeg gjort i februar i år. De satte implantater ind samt brugte fedt fra min mave for at give fylde. Det er så ikke blevet lavet godt nok (de er meget uens) og jeg skal derfor ind igen sidst i oktober for at få taget mere fedt og få lavet mere fylde. Det er nemlig sådan at noget af fedtet forsvinder og man skal derfor sætte for meget ind til st starte med, hvilket der ikke var blevet gjort i første omgang. Så nu håber jeg virkelig at det bliver pænt denne gang! 🙂

Når jeg på et tidspunkt er færdig med at få lavet selve brysterne, så skal jeg i gang med rekonstruktionen af selve brystvorterne. Dem fik jeg også fjernet dengang, da de udgjorde en lille risiko for tilbagefald. Så lige nu har jeg ingen brystvorter, hvilket også er lidt mærkeligt. Jeg har dog vænnet mig til det! 🙂

 

– Camilla

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Uddybelse af sidste blogindlæg