Red Kemiluppen! 

Livet efter kræft

Mit liv efter kræft vil aldrig nogensinde blive det samme, som det liv jeg havde før.

Efter et rigtig langt sygdoms forløb med mange besøg på sygehuse og snakke med læger, er og bliver man altså ikke den samme, som man var før. Jeg synes jeg er blevet meget mere voksen end jeg var før. Jeg er blevet bedre til at tage en beslutning og til at håndtere svære ting. Det har også betydet, at jeg er blevet meget bedre til at værdsætte de små ting. Jeg nyder ting, som jeg ikke gjorde før. Jeg kan huske en oplevelse, da jeg som sygemeldt gik en tur i skoven sidste forår, hvor jeg pludselig nød duften og de grønne træer. Førhen tænkte jeg ikke så meget over selve duften af forår, men det gjorde jeg virkelig der og det gjorde mig glad 🙂 Sådan synes jeg der er meget der har ændret sig.

Men men men.. Jeg har også fået frygten. Frygten for tilbagefald. Frygten for kræft. Frygten for endnu et hårdt sygdomsforløb. Det er ikke noget jeg tænker så meget over i min hverdag. Der kan jeg faktisk helt glemme, at jeg har haft kræft, hvilket jo er helt fantastisk! Men jeg tænker over det, hvis jeg er syg, eller hvis jeg pludselig for ondt et sted eller sådan noget. Så ringer kræftklokkerne i hovedet på en, selvom man måske bare har et blåt mærke eller influenza. Det er en frygt, som nok altid vil sidde i kroppen, og som jeg også ved, at rigtig mange tidligere kræftpatienter har. Det kan nogle gange være forfærdeligt at have det sådan. Men samtidig har jeg det også sådan, at hvis jeg er i tvivl om det mindste, så tager jeg til lægen. Jeg vil meget hellere gøre det en gang for meget end en gang for lidt!

Efter mit kræftforløb har jeg også haft lidt svær ved at finde ud af, hvad man skal sige, når man møder nye folk. Det har været svært.. Skal man sige, at man har haft kræft, eller skal man ikke? Jeg har som det er nu, ladet være med at fortælle det. Her tænker jeg mest på mit arbejde.. Jeg arbejder i butik, og her bliver jævnligt ansat nye medarbejdere. Men jeg har det nok sådan, at når jeg ikke føler, at det har noget med mit arbejde at gøre, så vil jeg ikke fortælle det. Med mindre nogle direkte spørger ind til det selvfølgelig. Jeg har ikke lyst til at skulle blive kendt som “Hende, der har haft kræft”. Jeg vil gerne kendes som Camilla 🙂 Men det har været lidt svært synes jeg.. Det er heller ikke altid til at vide, om personen har fået noget af vide, af en anden kollega eller sådan noget. Men det er hvert fald den beslutning jeg har taget nu, og det har fungeret fint for mig indtil videre 🙂

Status på mit forløb lige nu er, at jeg venter tålmodigt på min brystoperation i februar måned. Det er den sidste store operation, og jeg glæder mig simpelthen så meget til den er overstået!

Btw – Følg med på min instagram @Camillabested . Her er jeg lidt bedre til at lave opdateringer end jeg er her på bloggen 🙂

    Laaaangt hår

Camilla

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Red Kemiluppen!