Hvornår skal jeg opereres?

En tur på afdeling 19z

brystprotese

Som lovet kommer her en opdatering på mit besøg på plastikkirurgisk afdeling på AUH i torsdags.
Jeg skulle ind til kontrol hos kirurgen, som har opereret mig. Jeg tænkte, at han nok bare ville kigge på det, sige at det så fint ud og sende mig hjem igen. Men sådan var det ikke helt.

Det første han sagde, da han kiggede på mine “bryster” var, at det skulle vi da lige have lavet om. WHAT?! var min tanke, indtil han sagde, at det var meget normalt. Det er fordi det ene sidder meget ude i siden under armen, hvilket det altså hele tiden har gjort. Men for at flytte det skal han så bruge noget mere hud, så han ville have, at sygeplejersken skulle sprøjte 50 ml ind i hvert bryst med det samme. Og ikke nok med det, så mente han, at det ville blive nødvendigt at tage noget fedt fra maven til at lave det ene bryst. Det er til det højre bryst, hvor jeg havde det gamle ar fra fjernelsen af brystet samt lappen fra ryggen. Der mangler der lidt fylde for oven, og det vil han så lave med fedtet fra maven. Det blev jeg ret chokeret over, da det slet ikke var det vi aftalte i tidens morgen, da vi snakkede om operationen. Dengang lød det bare på, at expanderne skulle ud og så skulle der sættes almindelige silikone implantater ind i begge sider. At planen så lige bliver lavet om, det skulle jeg godt nok lige sluge. Jeg er også lidt spændt på at høre, hvordan han tager fedtet fra maven, men det fik jeg ikke spurgt ham om, inden han var ude af stuen igen.

Sygeplejersken gjorde klar til at expandere, som de kalder det. 50 ml er ret meget at få ind, når man ikke har fået noget i i over en måned. Jeg har fået noget mere følelse i brysterne siden sidste gang, så jeg var også lidt nervøs for det. Det var også med god grund, for hold op, hvor kunne jeg mærke det! Bare stikket fra nålen ned i protesen sved helt vildt. Da hun begyndte at sprøjte saltvandet ind strammede det helt vildt og det føltes lidt som om at det var en bold, der blev pumpet godt og grundigt op. En bold, hvor der ikke var meget mere plads til luft. Sygeplejersken kunne godt se, at det strammede en hel del, men prøvede at berolige mig med ordene: “Bare rolig, det springer ikke i luften!”.

Da hun skulle gøre det samme i den anden side, får hun stukket forkert og ramt noget væv inde i brystet, som hun sagde. Det gjorde helt vildt ondt! Hun vidste ikke præcist hvad hun havde ramt (ja, det sagde hun faktisk!), men hun ville ikke stille mig igen. Så jeg har fået en ny tid på tirsdag, til at få udvidet brystet.

Herefter blev jeg rådet til at lade være med at tage på arbejde, og i stedet tage hjem og slappe af. Dels fordi jeg havde fået så meget saltvand ind i den ene side, og ville kunne opleve meget stramhed, og dels fordi hun havde stukket forkert og ikke vidst hvad hun havde ramt. Så jeg tog hjem, chokeret over kirurgens ord og med 2 ømme bryster. Det ene bryst føltes nu pludselig som en meget fast hård bold pga. de ekstra 50 ml. Jeg havde helt glemt følelsen af, at blive expanderet. Men jeg glæder mig til det er overstået på tirsdag, for så er det absolut sidste gang! Det er i hvert fald hvad jeg har fået af vide indtil videre..

Mht. en tid til operation, så har jeg endnu ikke fået en, men kirurgen sagde, at han ville booke en, så mon ikke jeg får den inden længe? 🙂 Jeg spørger i hvert fald efter det igen på tirsdag, hvis jeg ikke har modtaget noget inden.

Så sådan gik det altså.. Bestemt ikke lige som jeg troede.. Men det bliver sikkert godt nok alligevel 🙂

– Camilla

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvornår skal jeg opereres?