Av min arm! Og en smart app

POL og Ungkræft

Hej i sneen 🙂

sneen

Jeg tænkte at jeg lige ville fortælle lidt om Proof of Life eller POL. Formålet med POL er at hjælpe unge kræftoverlevere (18-40 år) med at komme i form og få et aktivt liv igen efter endt behandling. At træne sammen i POL giver et sammenhold med andre, som har har været meget af det samme igennem og derfor har forståelse for hvis man er træt eller ikke har overskud. I POL skaber man et fælles miljø omkring den fysiske træning og på den måde får man lagt afstand til sygdommen. Det koster 250 kr. om året at være med i POL og der er afdelinger i Aalborg, Århus, Vejle, Odense, København og Silkeborg.

Jeg er med i POL Silkeborg og vi træner sammen hver torsdag. Pt. er det min kæreste, som studerer til fysioterapeut, der er vores træner. Hos os handler det meget om, at træningen skal være effektiv, men i den grad også sjov! Udover den ugentlige træning bestræber vi os på at kunne holde en slagt event ca. 1 gang månedligt, hvor vi laver andre ting som Mountainbike, løber på skøjter eller andet. Det gør vi for at skabe et sammenhold og for at have det sjovt 🙂 Hvis du kender nogle i de ovenstående byer, så informer dem da lige om dette tilbud! 🙂 Man bliver desværre ikke informeret om det på sygehusene. Man kan læse mere om det samt blive medlem her: http://proofoflife.dk/

POL

Nogle af mine træningsvenner i Proof of Life Silkeborg 🙂

 

Udover POL findes også foreningen Ungkræft.

Ungkræft har grupper i København, Næstved, Roskilde, Odense, Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Århus, Aalborg og Herning. Det er for unge mellem 15 og 39 år, som enten har eller har haft en kræftdiagnose. Formålet med Ungkræft er, at ingen unge kræftramte skal føle sig alene. I Ungkræft mødes man med andre unge til forskellige arrangementer som eks. spilleaften, filmaften, grillfest, koncerter, fordrag, oplæg m.m. Her handler det meget om at skabe en hyggelig atmosfære, og lære andre unge at kende. I Ungkræft kan man snakke om alt, og her bliver man taget alvorligt. Vi pjatter, griner og har det sjovt sammen 🙂 Du kan læse mere om Ungkræft her: https://www.cancer.dk/ungkraeft

Jeg håber det giver initiativ til andre unge kræftramte eller deres pårørende. Det er ikke altid, at den kræftramte selv tager initiativet og det kan derfor være nemmere, hvis en pårørende gør det. Det er altid svært at møde op den første gang, men når man først er kommet er man en del af familien 🙂 Skriv endelig til mig ved spørgsmål!

– Camilla  

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Av min arm! Og en smart app