Hvad betyder det at mangle et bryst?

Så er det tid til at stå op kære æggestok!

Hejsa 🙂

Jeg var en tur på klinikken for kvindesygdomme på Skejby sygehus i tirsdags. Ikke fordi jeg fik en ustyrlig lyst til at tage derind, men faktisk fordi jeg skulle til samtale samt kontrol af mit underliv. Da jeg er så uheldig at være bære af BRCA 1 genet (se forklaring her), så har jeg desværre også en øget risiko for æggestokkræft. Derfor skal jeg ud over de periodiske kontroller på Herning sygehus også gå til kontrol med mit underliv på Skejby sygehus.

Jeg havde det egentlig helt fint med at skulle derind – lige indtil dagen kom. Så var jeg nervøs! Rasmus kunne heldigvis tage med mig, selvom han er i praktik for tiden. Det er altid rart, at have en pårørende med til sådanne samtaler, og til denne samtale skulle det altså helst være Rasmus. En sygeplejerske eskorterede os ind i et rum, hvor en læge sad og ventede på od. Udover lægen var der i rummet en briks med bøjlerne til benene, samt et lille hjørne, hvor man kunne klæde om. Og så var der lige et par stole – en til Rasmus og en til mig 🙂  Lægen fortalte hvad der skulle foregå – de skulle skanne mig og derefter skulle jeg hen og have taget blodprøver (i den helt anden ende af sygehuset!!). Vi snakker lidt om, at kemoterapien har sat mig i en kunstig overgangsalder, hvilket gør at jeg har mistet min menstruation og at jeg har mange hedeture. Jeg kommer op på briksen, og lægen får ordnet det hun skal. Da jeg har fået tøj på igen fortæller hun mig, at der ikke noget kræft at se (jubii!!), men at min tilbageværende æggestok er gået i dvale og at den derfor ikke er aktiv – den producerer altså ikke den nødvendige østrogen. Jeg fik taget en ekstra blodprøve, som viser hvordan min hormonbalance er. Hvis jeg ikke producerer nok hormoner, så skal jeg muligvis have noget hormonbehandling – men det vil jeg helst undgå, for det kan give kræft i livmoderen.. :/ De kan også fjerne min anden æggestok. Så er risikoen for æggestokkræft ikke eksisterende, men så er de til gengæld stadig nødt til give mig noget hormonbehandling og derved stadig risikere kræft i livmoderen. Men kan også fjerne både æggestok og livmoder, men så kan jeg ikke få børn. Det kan jeg godt, så længe jeg bare har min livmoder. Det hele er ret indviklet, så lad os nu bare håbe at blodprøverne giver et godt svar om ca. 14 dage.

– Camilla 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvad betyder det at mangle et bryst?