Jeg glæder mig!!

Rehabiliteringsophold

Sikke en uge! Jeg har været på rehabiliteringsophold på Videncenter for Rehabilitering og Palliation i Nyborg fra mandag til fredag i sidste uge. Jeg har først fundet overskuddet til at skrive om det nu 🙂

nyborg strand nyborg strand1

Vi var 20 kvinder af sted, som alle sammen har haft brystkræft. Der var lagt program fra kl. 8.45 til ca. kl. 21.30 hver dag. Det er lidt svært for mig at skrive om opholdet, for der er simpelthen sket så meget! Der var noget, som jeg fik rigtig meget ud af og noget, som jeg ikke fik så meget ud af. Jeg fik rigtig meget ud af at høre om kost. Jeg har hørt oplæg om det før, men der har jeg ikke fået så meget ud af det. Hende der holdte dette oplæg var bare skøn. Jeg fik masser af inspiration og ideer. Og vigtigst af alt sagde hun: ”Der er ikke noget man ikke må spise – man skal bare gøre det med måde!”. Man må altså godt spise soja, rødt kød, sukker osv. – bare man ikke gør det hver dag 🙂 Men jeg har fået en hel masse kostråd, som jeg ikke vil nævne lige nu, for så bliver det en hel roman. Men I er velkommen til at skrive, hvis I har spørgsmål til noget. Vigtigst af alt var det bare super skønt at lære så mange andre dejlige kvinder at kende 🙂

Vi blev allesammen målt og vejet, fik lavet en konditest og fik et træningsprogram, en træningselastik og et pulsur med hjem. Til marts skal vi så afsted igen – dog kun 2 dage – hvor vi så skal gøre det samme igen og se, om vores kondi osv. er blevet forbedret. Mit kondital var 33, så det var næsten oppe i det normale for en i min alder. Det blev jeg faktisk positivt overrasket over. Jeg var næsten sikker på, at jeg lå i den helt lave ende, men min træning igennem forløbet må have givet pote 🙂  På pulsuret (som vi skal gå med hele tiden) er der sådan en bjælke, som helt skal fyldes ud for hver dag. Den viser, hvor meget aktivitet i % vi har lavet i løbet af dagen. Man kan så følge med i hvor meget man mangler, eller hvor meget ekstra man har lavet. Der er også indbygget skridttæller i uret. Jeg kom hjem fra opholdet fredag aften ved 18-tiden. Lørdag kl. 12 var Rasmus og jeg ude og køre på Mountainbike med Proof Of Life Silkeborg og UngKræft. Det var ret grænseoverskridende i starten at skulle køre ned ad de stejle bakker inde i skoven, men når man først fik styr på det blev det rigtig sjovt. Man blev noget mere modig, når man havde lært cyklen at kende. Vi var afsted i næsten 2 timer på små stier beregnet til formålet inde i skoven, og det var vildt hårdt! Det vidner mit ur nok også om… 🙂

aktivitetsbillede Mit ur er endda sat på niveau 2 ud af 3 aktivitetsmål (3 er for den meget aktive). Niveau 2 er beskrevet således: “Hvis du står op det meste af dagen, måske pga. den type arbejde, du har, eller pga. dit daglige husholdningsarbejde, er dette det rette aktivitetsniveau for dig.” Jep, lad mig bare sige, at jeg er stolt af mig selv! 🙂

Jeg har simpelthen haft så travlt de sidste dage, hvis jeg selv skal sige det. I mandags var jeg til møde med min sagsbehandler og mit arbejde, og vi blev enige om, at vi forlænger min praktikaftale indtil midt januar, men at timetallet sættes op fra 2 timer tirsdag og fredag til 3 timer begge tage. Jeg er helt tilfreds med vores aftale og glæder mig til at se, hvad det betyder for min træthed.

Derudover har jeg brugt lidt tid (ikke så meget dog) på at lave en julekalender til mine forældre. Jeg fik inspiration til det i Julekalenderbogen – en fantastisk bog btw! Den inspirerede mig til at lave en Øl-julekalender og de blev helt vildt glade for den. Nu har de været der for mig igennem hele mit sygdomsforløb, så nu havde jeg energien, tiden og lysten til at give dem noget igen 🙂 ♥

Nu er der under en måned til juleaften, og jeg glæder mig rigtig meget til at hygge med familien og dejlig mad.

nyborgstrand2

– Camilla

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jeg glæder mig!!