Arbejde og nye venner

Brystproteser

Jeg lovede for længe længe længe siden at skrive om det, at have en brystprotese, og nu gør jeg det endelig! 🙂

Dagen efter jeg fik fjernet mit bryst, mens jeg stadig var indlagt på patienthotellet, kom en sygeplejerske ind og fortalte om proteser. Jeg skulle have en henvisning fra kommunen, som jeg kunne aflevere i Fleur Bodywear og så få en protese udleveret helt gratis. Men jeg fik udleveret en midlertidig protese og BH på hospitalet. Det var en protese lavet af vat, og den vejede absolut ingenting! Sammen med den fik jeg en super duper mega flot (Ironi kan forekomme, men bedøm selv) BH, som havde en lomme til selve vat protesen. BH’en kan dog også bruges til den rigtige protese, når jeg fik den.

Vatprotese 1Vatprotese 2vatprotese 3vatprotese 4

BH

Den BH jeg fik på sygehuset. Den har lukning foran, så det var nemmere for mig at tage den af efter operationen.

Jeg fik endelig taget mig sammen til at tage afsted efter den rigtige protese. Jeg havde lavet en aftale med en ekspedient i Fleur, og tog Rasmus med derind en tirsdag formiddag, så jeg havde en at støtte mig lidt til. Vi skulle ned i kælderen og snakke med en, som havde en hel masse viden og erfaring med proteser. Jeg prøvede nogle forskellige størrelser og BH’er for at finde den, som ligner mindst en protese, når jeg har tøj på. De havde dog kun BH’er hjemme, som lignede den, jeg i forvejen havde fra sygehuset, så jeg skulle vente et par dage på at få en lidt pænere en af slagsen 🙂 De BH’er jeg bruger nu skal have en lomme til at sætte protesen i, så det undertøj jeg havde før operationen kan jeg ikke bruge før jeg får rekonstrueret brystet til foråret. Jeg har fået bevilliget 2 forskellige proteser. Den ene, som er den jeg bruger mest, skal stoppes i lommen på BH’en og er lavet af silikone. Den er blød, som et almindeligt bryst, og den ligner faktisk også et almindeligt bryst 🙂

Protese uden klister 1Protese ude klister 3Proteseuden klister 2

Den anden jeg har fået er en, som man kan klistre på huden. Der er sådan noget klister og massagedutter på den, som skulle gøre den rar at have på, samtidig med at den følger kroppen. Den bliver ved med at klistre, og der er sådan noget særligt sæbe med til at rense den. Den er også lavet af silikone ligesom den anden, og de ligner hinanden. Bruger man den, så kan man godt bruge helt almindeligt undertøj. Jeg har bare ikke brugt den af flere årsager. Da jeg var blevet opereret kunne jeg ikke bruge den pga. såret/arret. Så ødelagde strålerne min hud og jeg kunne ikke bruge den. Nu er min hud ikke helt 100 % klar endnu, men jeg kan nok begynde at bruge den om 2-3 uger 🙂

Protese med klister 1Protese med klister2

Det generer mig faktisk ikke rigtig at gå med protesen. Jeg er ikke mega vild med selve ordet “protese”, men herhjemme hedder der også bare min “pat”. 🙂 Så kan vi også have lidt sjov med det 🙂 Jeg håber det var info nok om proteserne, ellers skriver I bare! 🙂

– Camilla

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Arbejde og nye venner