Taxotere for 1. gang

Av av av!

Okay, jeg har en tilståelse. Taxotere er meget værre end de første 3 gange kemoterapi! Jeg skrev noget andet i mit sidste blogindlæg, men der var bivirkningerne bare ikke kommet endnu. Jeg fik, som skrevet sidst, svamp inde i min mund. Det fik jeg nogle piller mod, og de hjalp på svampen inden for ca. 3 dage. Men det var da ikke det eneste jeg skulle have! Oveni blev mine slimhinder i mund og næse ødelagt, hvilket gav store smerter i min mund og næse. Jeg havde konstant ondt i mit tandkød, som når man har børstet sine tænder for hårdt. Derudover fik jeg betændelse ved en visdomstand og blæner i munden, alt sammen noget som gjorde, at jeg havde rigtig svært ved at spise. Jeg kunne kun spise flydende ting, men min smagssans var også helt underlig, så jeg kunne ikke rigtig smage det jeg spiste. Og og og så fik jeg også en sår på hver side af min mund, som revnede hver gang jeg åbnede munden en lille smule. Jeg ringede til sygeplejersken på Herning sygehus og fik af vide, at jeg skulle skylle munden med kold kamillete flere gange om dagen og spise “havresuppe”, som hun kaldte det. Det er MEGET tynd havregrød. Det fik fint med at skylle munden i kamillete, men jeg synes ikke rigtig, at det virkede og havresuppen kunne jeg simpelthen ikke få ned.


Jeg gik på apoteket og købte noget mundskyl og 2 forskellige mundspray. Jeg skulle prøve alt! Jeg havde nogle dage, hvor jeg var helt nede i kulkælderen. Jeg var rigtig ked af det, fordi jeg ikke kunne spise det, som jeg havde lyst til, og hvis jeg endelig kunne, så kunne jeg ikke smage det. Det var enormt frustrerende! Men efter ca. 10 dage begyndte det endelig at vende, og jeg kunne tygge maden igen. Jeg havde også tabt mig 4 kilo på en uge, så det var tiltrængt at kunne spise ordentligt igen! Men jeg kunne stadig ikke rigtig smage maden. Der gik omkring 14 dage inden jeg rigtig kunne smage maden igen, og det var bare skønt! Men det var virkelig et helved i de dage med smerter i min mund. Men nu ved jeg hvordan det er, og det gør mig mere rolig ved næste gang. Jeg er sat til at skulle have kemo på torsdag, men er forberedt på, at nok bliver udsat. Det kunne da være rart, hvis den ikke gør!

I fredags var jeg til samtale om stråler, for dem skal jeg jo have efter kemoterapien. Jeg skal have stråler, fordi jeg er så ung og fordi knuden var så stor som den var (7cm). Jeg skal umiddelbart have 25 stråler. Det betyder 25 dage, hvor jeg skal afsted til Århus hver eneste dag bortset fra weekenden. Det tager ikke lang tid at få strålerne. Der er kun afsat 20 minutter i alt til hver gang! Jeg glæder mig bare til kemoen er overstået.

I lørdags var jeg til Stafet for Livet her i Silkeborg. Det var et fantastisk arrangement, hvor jeg mødte en masse andre fightere, som også er eller har været ramt af kræft. Det er skønt at snakke med nogle, som har oplevet det samme som en selv, og samtidig var det bare enormt hyggeligt!

  

– Camilla

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Taxotere for 1. gang