Nu uden slange 

Taxotere for 1. gang

Hej alle  🙂

Så kom tiden, hvor jeg skulle have taxotere (en anden slags kemo) for første gang. Jeg havde frygtet det i lang tid, fordi bivirkningerne var nogle andre end ved det andet kemo jeg fik. De lød lidt mere ubehagelige.

Jeg fik behandlingen i torsdags, og jeg havde min far, mormor og min kæreste med. Jeg var nervøs, fordi jeg havde fået af vide, at man kan risikere, at få en allergisk reaktion under indløsningen af kemoen. Havde også hørt om en, som havde fået anafylaktisk chok under hver behandling, så jeg var lidt bange. Når man skal have taxotere, så skal man have nogle handsker og futter på, som bliver taget ud af fryseren lige inden behandlingen. De er virkelig kolde, men de modvirker føleforstyrrelse i fingre og tæer.

De første 10 minutter mens kemoen løber ind sidder sygeplejersken og holder konstant øje med mig, pga risikoen for en allergisk reaktion. Jeg oplevede heldigvis ikke noget, og behandlingen gik fint.


På billeder er jeg lige blevet færdig med behandlingen. Jeg fik nogle piller med hjem fra hospitalet, som jeg skulle tage samt noget smertestillende til muskel- og ledsmerterne, som kunne forekomme. I dag er det 5 dage siden behandlingen og jeg har været øm i kroppen i 2-3 dage. Det føles ligesom hvis man har trænet hele dagen i går – og så er der bare konstant! Det er svært at falde til ro, når man skal sove eller slappe af på sofaen, men jeg synes indtil videre, at det har været til at holde ud. I går aftes opdagede jeg, at jeg havde fået svamp i munden/halsen. Det er en meget normal bivirkning og viser sig ved hvide pletter bagerst i min mund og ned i halsen. Det gør, at jeg har rigtig ondt i min hals hele tiden, og det gør ondt i mund og hals, når jeg skal spise noget. Det er ret ubehageligt, men jeg har fået nogle piller mod det, som skulle virke inden for et par dage. Indtil videre foretrækker jeg faktisk den her form for kemo i forhold til den anden. Ved den anden følte jeg mig syg og utilpas med kvalme og svimmelhed, hvor jeg denne gang “bare” har ond i hele kroppen. Så jeg har det godt og har også været til træning i dag 🙂  Men nu er jeg så også træt resten af dagen!

– Camilla

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Nu uden slange